Procedure

Carpe Diem Recruitment staat voor een persoonlijke benadering. Daarom wordt voorafgaand aan elke bemiddelingsrelatie een bezoek aan de opdrachtgever gebracht. Hierdoor wordt een goed beeld van de organisatie en de bijbehorende cultuur verkregen. Tevens kunnen tijdens dit bezoek de vacature en de hieraan gestelde eisen uitgebreid worden doorgenomen.

Vervolgens wordt een selectie gemaakt van kandidaten die voldoen aan de vereiste opleiding en ervaring en die - zeker zo belangrijk - goed passen bij de bedrijfscultuur. De opdrachtgever beslist of en welke kandidaten worden uitgenodigd voor een interview. Carpe Diem Recruitment onderhoudt gedurende de sollicitatieprocedure nauw contact met opdrachtgever en kandidaat.

De kandidaten zijn geselecteerd na een uitgebreide intakeprocedure. Hierin is uiteraard aandacht besteed aan opleiding en eventuele werkervaring. Daarnaast hecht Carpe Diem Recruitment veel belang aan persoonlijkheid, ambities en motivatie van de kandidaat. De oprichter en tevens consultant van Carpe Diem Recruitment is Ariane des Tombe. Zij heeft uitgebreide ervaring, zowel in recruitment als in diverse andere functies binnen de farmaceutische industrie. Hierdoor kan zij kwaliteiten en competenties van kandidaten goed beoordelen. Mede door een persoonlijke benadering streeft zij naar "maatwerk" en een "perfecte match" tussen opdrachtgever en kandidaat.

 

Sildenafil goedkoop Cialis goedkoop kopen Dapoxetine